duminică, 17 octombrie 2010

Retete naturiste

1.Cataplasma cu paine neagra
  Se stropeste cu spirt o felie de paine neagra si se pune intre 2 bucati de tifon. Astfel de cataplasme sunt utile in cazul entorselor.

2. Tinctura de ardei iute

   Se iau 200 gr de ardei iute, se maruntesc si se pun la macerat 8 zile in alcool de 70 grade. Se filtreaza si se pun cate 10-30 de picaturi intr-un ceai amar. Se utilizeaza in curele de dezalcoolizare.

3. Vin de patrunjel
  Se fierbe 1 litru de vin rosu cu 5-6 radacini de patrunjel tocate marunt si 10 gr de seminte de patrunjel. Se lasa sa fiarba timp de 15 min apoi se lasa la infuzat 25 de min. Se adauga apoi o lingurita de pulbere de mosmoane. Se bea un pahar pe zi. Ajuta in cazul bolnavilor cu afectiuni renale.

4. Infuzie cu coada calului
  Se prepara o infuzie de 5 linguri de coada calului si 100 ml apa. Se face gargara cu aceasta infuzie si este utila in tratamentul stomatitelor, amigdalitelor, ulceratii ale mucoasei bucale.

5. Masaj cu ulei de usturoi
   Se lasa la macerat timp de 3 sapt intr-o sticla de culoare inchisa 3 catei de usturoi fara coaja peste care se toarna 3 linguri ulei de masline presat la rece. Sticla se agita de cateva ori in fiecare zi. Se maseaza de cateva ori pe zi zonele afectate de reumatism.

6. Decoct pt piele iritata
   Se fierb 2 linguri de tataneasa in 250 ml apa. Se lasa sa se raceasca timp de 15 min, apoi se strecoara. Se fac comprese si se aplica pe zonele inclinate spre iritatie si inflamari.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu