duminică, 3 octombrie 2010

Sfaturi pentru intretinerea parului

  Dupa ce ati spalat in prealabil parul masati-l cu 125 ml de bere proaspata, lasand-o sa actioneze timp de 10 minute. Clatiti apoi cu abundenta. Aplicati apoi aceeasi cantitate fara sa mai clatiti, astfel veti avea a coafura rezistenta.

- Se fierbe timp de 10 min coaja rasa de la 8 lamai cu 2 linguri de flori de tei in 500 ml apa. Se strecoara decoctul, se adauga sucul de la cele 8 lamai, apoi se lasa la macerat 2 zile. Amestecul se foloseste timp de o saptamana, aplicand prin masarea parului si a pielii capului o lingurita de zeama. Acest amestec este utilizat pentru parul gras.

- Luati o bucata de hrean, radeti-o si puneti-o la fiert timp de o jumatate de ora la foc mediu. Se maseaza pielea cu decoctul obtinut o data la 2 zile. In acest fel veti scapa de matreata.

- Dupa ce va spalati parul clatiti-l cu un amestec obtinut din 2 picaturi de ulei eteric de lamaie si de musetel cu o lingura de otet si un litru de apa. Nu este nevoie sa va clatiti parul cu apa. Veti obtine un decolorant natural pentru parul blond.

- Dupa spalare clatiti-va parul cu un jet de apa rece la care puteti adauga si putin otet. Astfel parul va capata o stralucire rapida si de durata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu